MVOCB.NL

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Nieuws

Jaarafsluiting

E-mail Print PDF

Kom je ook naar de jaarafsluiting?

 

Wanneer: 26 november, 14:00 - 17:00 uur

Waar: The Old Pepper Mill, Nijkerkerstraat 43A, Hoevelaken

 

Op traditionele wijze sluiten we het motorseizoen af onder het genot van een hapje en drankje.

Vanwege de centrale ligging en fijne samenwerking is wederom gekozen om dit te organsieren bij Bistro 'The Old Pepper Mill' in Hoevelaken.

Het bijeenbrengen van MV liefhebbers op deze dag staat centraal. Waarbij we terugkijken naar 2017 en vooruitblikken op 2018. 

Op 26 november zal er geen vergadering plaatsvinden. De eerstvolgende ledenvergadering zal voor begin 2018 gepland worden. Hiervoor zullen de leden eind dit jaar een uitnodiging ontvangen. Echter is er op 26 november alle gelegenheid om diverse onderwerpen met het bestuur te bespreken.

 

 

 

 

Herfstrit in het Noorden

E-mail Print PDF

Herfstrit in het Noorden

Een rit door het Groningse en Drentse landschap.

Zondag 8 okotber

Aanvang: 10 uur

Locattie: Bikemotel.nl, Tilstraat H11, 9663TA, Nieuwe Pekela

 

Weersvoorspellingen zien er goed uit!

De rit gaat dus gewoon door!!!!

 

AFGELAST: Toerrit Stelling van Amsterdam

E-mail Print PDF

Vanwege de slechte weersvoorspellingen gaat de rit van zondag 17 september niet door!!!

 

hou Facebook en de website in de gaten voor meer info!

 

De volgende rit staat gepland en hieronder de aankondiging van onze voorrijder en organisator Stef (waarvoor al hartelijk dank!): 

 

Een route met een historische tint! De route zal in gote lijnen langs de Stelling van Amsterdam lopen. 

De Stelling van Amsterdam is een 135 kilometer lange verdedigingslinie rondom Amsterdam, aangelegd tussen 1880 en 1914. Het bestaat uit 42 forten en 4 batterijen en een groot aantal dijken, sluizen en gemalen. Het zou bij het naderen van de vijand tot kniehoogte onder water worden gezet. Te diep om met een leger doorheen te gaan, niet diep genoeg om er overheen te varen. Door de uitvinding van het vliegtuig, werd het op slag achterhaald. Sinds 1996 is het UNESCO Werelderfgoed.

De route loopt vaak over smalle kronkelige wegen met soms dubieus asfalt. Doordat het in de randstad is, kan het aardig druk zijn met fietsers. Het leent zich hierdoor vaker niet dan wel voor flink gasgeven, maar vraagt toch verdomd wat stuurvaardigheid. 8-)

Je kunt dan ook makkelijk mee op je classic bike! 

Vanwege de lastige weggetjes gaat de route alleen door bij droog weer. Anders verhuist hij naar volgend jaar.

Als er genoeg animo blijkt, komt er een vervolg met een route over de noordelijke helft!

 

Datum en tijd: 17 September en verzamelen vanaf 10.00 uur

Locatie aanvang: Koffie bij Kaatje Spaarndammerweg 2 in Halfweg

Locatie Lunch: Grande Brasserie Sjiek Marktplein 11 Uithoorn

Locatie einde: Porterhouse: IJsselmeerweg 6 Naarden

 

Voor meer informatie: 

www.facebook.com/mvocb

www.facebook.com/events/1383415748393891/permalink/1468877136514418/

www.mvocb.nl

 

De route is voor de navigatie hier te downloaden:

www.dropbox.com/sh/nsv8uou150qw17a/AADP505WPR8Tp0rShJDbGxP5a?dl=0

 

Ital-dag Beusichem - De Meent

E-mail Print PDF
  1. BEUSICHEM De Ital-dag vindt zondag 27 augustus voor de 9de keer plaats op De Meent in Beusichem. Dit evenement wordt gehouden door Ducati Club Nederland, in samenwerking met MV Agusta Club Nederland, MV Augusta Owners Club Benelux, Moto Guzzi Club Nederland, Moto Morini Club, Aermacchi-Gilera Club, Benelli Club en Laverda Club. Het evenement is van 10.00 tot 16.00 uur.
 

De Ital-dag is een buitenactiviteit; denk aan Italiaanse motoren, stands van diverse dealers, clubs en onderdelenfirma's en alles wat te maken heeft met de Italiaanse motorfietscultuur. Er is muziek en catering met uiteraard, een Italiaans tintje: dat is de Ital-dag.

Dit jaar staat in het teken van Moto Guzzi Club. De Moto Guzzi Club Nederland bestaat 45 jaar, dus reden voor een gepast feestje. De club stelt een aantal bijzondere exemplaren uit ieder decennium vanaf 1930 tot en met 2010 op, met als pronkstuk een V7 uit 1972.  

De Ducati Promotietruck is aanwezig met een aantal modellen waarmee een proefrit kan worden gemaakt en als het even meezit, staan er dit jaar ook speciale Italiaanse elektrische sportmotoren klaar om uit te proberen. Daarnaast worden vele speciale Italiaanse motoren tentoongesteld,

Ook is er een jurering en prijsuitreiking voor de mooiste en meest speciale Italiaanse motorfietsen. Er zijn een aantal klassementen waarbij wordt gekeken naar de mooiste Italiaanse motor van de periode vòòr 1970, tussen 1980 en 1990 en vanaf 1990. De deskundige jury bestaande uit Ivar de Gier en Hans Smit maakt de keuze.

Dit jaar is er ook weer een prijs voor de meest speciale retro-bike of caféracer. Dit soort motorfietsen zijn de laatste jaren steeds populairder aan het worden. Denk bij retro maar aan onze eigen Ducati Scrambler, maar ook de Moto Guzzi V7 serie en de gloednieuwe Benelli Scrambler. Maar ook de hele caféracerscene, met low- en high-budget ombouw naar eigen smaak, heeft een enorme vlucht genomen. Echter, bij de prijstoekenning speelt leeftijd of kostprijs geen rol, creativiteit staat voorop en er moet een duidelijke Italiaanse afkomst aanwezig zijn.

Ook dit jaar zal de in 2013 geïntroduceerde Jan van Dijk Bokaal worden uitgereikt voor de meest bijzondere Ducati. Jan en Stella van Dijk zijn de grondleggers en organisatoren van de Ital-dag nieuwe stijl, zij hebben deze dag weer op de kaart gezet.

Info: Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots, u heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 Banner